Letnia tarta z owocami

Składniki:
3/4 masła
1 szklanka mąki
0,5 szklanki cukru
cukier waniliowy (opakowanie)
2 jajka
3 łyżki kakao
krem:
0,5 opakowania (200 g) śmietanki 36%
1 mascarpone
1 Ricotta
0,5 szklanki cukru
+ owoce do dekoracji ( jakie lubicie )
Przygotowanie:
Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni
wszystkie składniki wrzucamy do miski i ugniatamy na gładką masę aż masło całkowicie rozrobi się z mąką i kakao.
Po wyrobieniu masy zakrywamy talerzem i wkładamy do lodówki na 30 min
Przygotowujemy blachę do tarty i po upływie 30 min wykładamy na nią ciasto dobrze rozprowadzając po spodzie i brzegach.
Wkładamy do piekarnika na ok 25-30 min. Będziemy widzieć czy ciasto się upiekło.
Po ostygnieciu przygotowujemy krem:
ricotte,mascarpone ubijamy z cukrem następnie dodajemy śmietankę. Jak powstanie gładka masa, wykładamy na ciasto
Całoś dekorujemy owocami 🙂
